Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Steinhoff verkoopt aandelen aan Habufa

Habufa is weer volledig in handen van de familie Van den Bosch, oprichter van de meubelfabrikant uit Hapert. Zij kocht de aandelen terug van mede-eigenaar Steinhoff dat in financiële moeilijkheden zit.

Per 1 januari is Habufa weer in 100% familiebezit. Paul en Danny van den Bosch kochten het 50% procentsaandeel van Steinhoff International dat vanaf 1989 mede-eigenaar was van het bedrijf. Steinhoff bood de aandelen te koop aan omdat het op zoek is naar liquiditeit. Sinds december 2017 zijn er financiële problemen bij het beursgenoteerde bedrijf nadat bekend werd dat er is gerommeld met de boekhouding. Een extreme koersdaling van 90% was het gevolg en Steinhoff zoekt naar middelen om de financiële positie versterken.

Formules
Habufa is opgericht door George van den Bosch, de vader van de huidige directie Paul en Danny van den Bosch. Habufa werkt internationaal met de meubelformules Henders & Hazel, XOOON en Happy @ Home. Ruim twee jaar geleden kwam daar COCO maison bij, een formule met woonaccessoires. De omzet bedraagt 70 miljoen euro.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten