Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

LiL.nl en Designwonen.com vragen faillissement aan

Het einde lijkt nabij voor de webwinkels LiL.nl en Designwonen.com nu de directie het faillissement heeft aangevraagd. De aanvraag komt nadat afgelopen maandag het tv-programma Tros Radar diverse tekortkomingen constateerde bij de webwinkels.In een mededeling op de de site van Lil.nl en Designwonen.com wordt direct verwezen naar de uitzending van Tros Radar op 9 april. 'Sinds de uitzending van Tros Radar op 9 april jl. is de bedrijfsvoering van LiL.nl in een negatieve stroomversnelling geraakt. Klanten gingen tijdens en na de uitzending massaal hun bestellingen annuleren. Vervolgens halveerde de omzet. Daarnaast zegden verschillende leveranciers het vertrouwen op door niet meer (op rekening) te leveren en ook de payment provider besloot eenzijdig om grotere bedragen langer vasthouden', aldus een mededeling op de sites. Daarnaast bleek een 'beoogd investeerder' te zijn weggevallen en 'bleek een redding niet langer mogelijk'.

Regen van klachten
In de uitzending van Tros Radar kwam een reeks klachten naar voren: een slecht bereikbare klantenservice, het lang moeten wachten op aflevering van bestelde goederen, geen goede afhandeling van annuleringen, slechte terugbetalingen en het bewust geven van verkeerde informatie. Ook zou onterecht het logo van Thuiswinkelwaarborg op de sites staan.

Overname fysieke winkel
Lil.com werd opgericht in 2011 en nam in oktober 2017 de fysieke woonwinkel Dooijes Binnenhuis in Almere over. Deze werd vervolgens omgedoopt in Lilianshouse en hiermee wilde de online retailer via persoonlijk advies het marktaandeel uitbreiden.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten