Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Koper voor failliete webshop LiL.nl

Het bedrijf Diek Invest heeft de activa van de failliete webshop LiL.nl gekocht.  Een doorstart lijkt niet waarschijnlijk. Enige duizenden klanten zijn gedupeerd door het faillissement.

De webwinkel LiL.nl en het daaraan gelieerde Rob & Ruby en Designwonen.com worden voor 20.000 euro verkocht aan Diek Invest in Groningen. Het betreft voorraad, inventaris, goodwill en intellectuele eigendomsrechten, zo meldt curator Rob Frans in zijn faillissementsverslag. Een doorstart voor LiL.nl en Designwonen.com blijft vooralsnog uit.  Diek Invest neemt geen schuldvorderingen of leveringverplichtingen over waardoor veel klanten kunnen fluiten naar hun geld omdat zij wel hebben betaald maar geen product hebben ontvangen. Het gaat om waarschijnlijk 7.000 tot 8.000 mensen.

Nieuwe eigenaar
Koper Diek Invest duikt vaker op na faillissementen. Het bedrijf kocht onder meer de voorraad van de failliete winkelketen De Schoenenfabriek en meubelfabriek Perida. Het bedrijf is onderdeel van de in Groningen gevestigde OVM Group waartoe ook Waardemeester (taxatiebedrijf), Agribidding (veilingbedrijf) en Bied & Win (veilingbedrijf) behoren.Failissement na tv-uitzending
LiL.nl en Designwonen.com werden vorige maand failliet verklaard. Volgens de directie kwam dat vooral door een tv-uitzending van Tros Radar waarin klachten van klanten en personeel werden geuit waardoor de webwinkels te maken kregen met massale annuleringen van bestellingen. Ook staakten leveranciers hun bestellingen en vertraagden betaalproviders betalingen. De exploitatie kwam daardoor in ‘een negatieve stroomverstelling’ waarna de directie besloot tot het aanvragen van het faillissement.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten