Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Amazon in Nederland: chaotisch en halfbakken

Amazon is sinds deze week in Nederland beschikbaar. De site is een vertaling van de Duitstalige webshop en een rondgang over de site kan maar tot een conclusie leiden: het is halfbakken, onvolledig, onduidelijk en chaotisch. Wat een bagger!

Bestsellers
Om de Nederlandstalige site te bezoeken, moet je naar de Duitse site en daar klikken op Amazon.de in het Nederlands. We pikken de categorie Huis, tuin en doe-het-zelf eruit die overigens ook Keuken, huishouden en wonen blijkt te heten. Vervolgens kijken we wat er te vinden is onder de knop Meubilair en decoratie. Daaronder zit een onderverdeling in een negental subgroepen zoals woonkamer, slaapkamer, hal en woonaccessoires. We pakken de woonkamer en de eerste Bestsellers verschijnen.

Vouwruk
De eerste is een tafeltje van Ikea en de tweede bestseller is ORIGINELE Smoothy EPS parels premium kwaliteit navulverpakking zitzakvulling (100 liter). Nooit geweten dat die plastic korreltjes gezien worden als een meubel, maar vooruit. De derde bestseller is Songmics 110 x 38 x 38 Vouwruk. Veerkrachtige tot 300 kg. Zitkegel opslagdoos White LSF702. Geen idee wat een Vouwruk is, maar het blijkt een hocker te zijn volgens de Duitstalige omschrijving. De totale omschrijving is een mengelmoes van Deutsch en Nederlands en daaruit maak ik op dat het product Op Voorraad is en dat het tegelijkertijd een Werbeaktion betreft.

Fietstoeter als meubel
Ook bij andere producten lopen de twee talen door elkaar. Opvallend is dat een fietstoeter tussen de zitzakken en bijzettafeltjes staat, net zoals een aansteker tussen de banken en theelichtjes tussen de kasten. Blijkbaar is er iets mis met het filteren dus kijken we maar eens bij Woonkamermeubelen onder het kopje Scheidingswanden. Dat zijn er 29.371 en dat lijkt mij wel erg veel. Daar komen we als nummer 2 tegen Meubilair acute vouwen box set van 4 antraciet opbergbox voor scheidingswanden of rekken en als nummer 3 wederom de toeter voor op de fiets. Ook diverse kasten, magneten en de inmiddels bekende aansteker vallen onder de scheidingswanden.

Duitse meuk
Ik check niet de categorie Binnenverlichting (940.146 items) maar ben wel benieuwd naar de woonaccessoires met 6.333.003 verschillende items. Daaronder vallen volgens de eerste pagina lavendelzakjes, plakband, wekkers, stekkers, een zaklamp en wederom een aansteker. Leuke woonaccessoires hebben die Duitsers. Amazon houdt bij welke items en aanbevelingen ik ‘onlangs’ heb bekeken en daar klopt helemaal niets van. Ik check nog even de categorie Hoekbanken en krijg direct de typische Duitse meuk te zien die in Nederland onverkoopbaar is.

Peperduur
Als je zoekt op merken blijkt het alleen al bij de letter A om duizenden verschillende merken te gaan. Da’s lastig zoeken. Filteren op aanbiedingen bij beddengoed werkt prima, hoewel matrassen, slaapmaskers en overtrekken dwars door elkaar staan. Filteren op ledverlichting geeft een mix van zaklampen, inbouwspotjes, ‘gloeilampen’ en armaturen dus dat moet je fijnmaziger definiëren om te kunnen shoppen. Opvallend is dat een setje fietslampjes bij Kruidvat pakweg twee euro kost en bij Amazon 9,99 euro (i.p.v. origineel 29,99 euro).

Vergeet Amazon
Nog iets: cadeaubonnen zijn in het Duits gesteld, je kunt niet met iDEAL betalen, Nederlandstalige boeken krijgen een omschrijving in het Duits en bezorging binnen 24 uur kan alleen in 14 Duitse stedelijke gebieden. Ze toeteren als ze voor de deur staan, vermoed ik. 
Conclusie: vergeet voorlopig Amazon. Laat ze eerst de boel maar eens goed vertalen en de techniek wat verfijnen. Wat een waardeloze site. Es ist ja zwar Kloten.

Aribert Guiking

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten