Nieuws & blog

Swiss Sense naar de rechter om komst fastfoodrestaurant op woonboulevard Den Bosch

Retailketen Swiss Sense probeert de komst van een vestiging van Kentucky Fried Chicken op de woonboulevard in Den Bosch tegen te houden en is hiervoor naar de rechter gestapt. De komst van KFC zou het zicht op de winkel verminderen en de attentiewaarde doen afnemen.Al eerder maakte Swiss Sense, samen met Auping, bezwaar tegen de komst van het kiprestaurant maar dat werd door de gemeentelijke bezwarencommissie niet gehonoreerd. Daarom maakt de beddenketen nu de gang naar de rechter om een uitspraak hierover te krijgen. De rechtszaak komt waarschijnlijk niet eerder dan in december aan de orde.

Verlies attentiewaarde
Kentucky Fried Chicken (KFC) wil zich naast Swiss Sense op de Bossche boulevard vestigen waar naast een restaurant ook een drive-thru zal verrijzen. Hierdoor neemt volgens Swiss Sense het zicht op de winkel en de attentiewaarde aanzienlijk af als klanten eerst langs KFC moeten. Ook zou de fastfoodketen te veel parkeergelegenheid innemen. Eerder maakte ook Auping bezwaar tegen de komst van het kiprestaurant, maar zij doet niet mee aan de komende rechtszaak.

Concurrentie andere woonboulevards
De gemeente Den Bosch is voor de komst van de fastfoodketen omdat zij vindt dat het aanbod en de diversiteit van de horeca op de Bossche woonboulevard nogal mager is in vergelijking met woonboulevards in  de regio. Een fastfoodzaak zou de boulevard minder kwetsbaar maken ten opzichte van bijvoorbeeld Ekkersrijt in Eindhoven en de woonboulevard in Best.

<< Ga terug naar de vorige pagina

Add to Facebook Tweet This