Nieuws & blog

Stoffenleverancier Sahco moet herstructureren

Het exclusieve Duitse merk Sahco is insolvent en gaat de komende maanden herstructureren. Het is het tweede premium merk dat in korte tijd in problemen komt. Kortgeleden vroeg Nya Nordiska een herstructurering in eigen beheer aan.Sahco trekt aan de noodrem om erger te voorkomen. Volgens de directie is er geen sprake van schulden en is de liquiditeit in orde, maar moet er wel gesaneerd worden om te kunnen blijven voortbestaan. Volgens directeur Christoph Häussler moet er ingegrepen worden vanwege de teruglopende omzetten, iets wat  volgens hem de totale textielbranche treft.
Sahco, vroeger bekend onder de naam Sahco Hesslein, levert gordijn- en meubelstoffen, behang  en karpetten voor het hogere segment en is zowel actief op de private als projectmarkt.

Nya Nordiska in problemen
Sahco is het tweede (textiel)bedrijf dat in korte tijd aangeeft te moeten saneren. Op 31 januari diende  het eveneens Duitse textielbedrijf Nya Nordiska bij de rechtbank een verzoek in tot herstructurering in eigen beheer, meestal een voorbode van een faillissement. Ook Nya Nordiska ontwikkelt en distribueert stoffen en accessoires voor het premium segment. Het bedrijf krijgt nu de kans om de komende tijd te saneren en reorganiseren.

<< Ga terug naar de vorige pagina

Add to Facebook Tweet This