Nieuws & blog

Stoffenbeurs Proposte verruimt toegangsbeleid

De Italiaanse stoffenbeurs stelt zich ook open voor niet-Europese deelnemers. Tegelijkertijd probeert de beursorganisatie meer lijn te brengen in shows van ‘exposanten’ die letterlijk buiten de beurs meeliften met Proposte.

Proposte is een kleine, zeer gespecialiseerde stoffenbeurs die ieder voorjaar in Cernobbio, direct aan het Comomeer, wordt gehouden. De beurs is internationaal, maar laat alleen Europese exposanten toe waarbij Italiaanse bedrijven de boventoon voeren. Met ingang van de komende editie (27-29 april 2015) wordt de beurs ook opengesteld voor bedrijven buiten Europa. Volgens de organisatie is dit het gevolg van ‘een diepe transformatie in de stoffenmarkt en een toenemende mate van globalisering’. De verruiming in geografische zin betekent niet dat er getornd wordt aan bepaalde kwaliteitscriteria om toegelaten te worden, aldus de organisatie.

‘Externe’ beursdeelnemers
Proposte heeft al jaren last van bedrijven die tijdens de beursdagen in de directe omgeving een ruimte huren om daar hun collecties te tonen aan bezoekers van de beurs. Om dit tegen te gaan en enigszins binnen de perken te houden worden er onder de naam The International Observatory een aantal specifieke locaties aangewezen waar bedrijven zich parallel aan de beurs kunnen profileren.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

Add to Facebook Tweet This