Nieuws & blog

'Slapen' thema op beurs Heimtextil

'Slapen' is een van de thema's op Heimtextil. Diverse experts geven advies, er worden gadgets gepresenteerd zoals slaapapps en er zijn 134 exposanten met matrassen en bedtextiel aanwezig. Al jaren is bedtextiel een stevig onderdeel van Heimtextil en voor de komende editie (8 t/m 11 januari in Frankfurt) wordt dat extra aangezet met speciale aandacht rondom 'slapen'. De beursorganisatie ziet slapen zelfs als een 'lifestyletrend' en organiseert diverse activiteiten in en rondom hal 11.0, de plek waar aanbieders van matrassen, kussens, dekbedden en andere slaapgerelateerde zaken staan. De exposanten in de hal krijgen een zetje in de rug en boven hen wordt het label 'Smart Bedding' gehangen.Ieniemienie slaaphuisje
De verschillende lezingen en activiteiten zijn onderverdeeld in een viertal categorieën: wetenschap en digitalisering, sport, hotellerie en duurzaamheid. Zo presenteert het Franse bedrijf Withings een slaaptracker die de slaapkwaliteit detecteert (zie foto hierboven), vertelt de Engelse 'slaapcoach' Nick Littlehales over zijn ervaringen met slaapadviezen voor topsporters en geven vertgenwoordigers van diverse organisaties informatie over duurzaamheid in relatie tot bedden matrassen, dekbedden en andere bedwaren.
Ook kunnen bezoekers kennismaken met Sleeperoo, een bedrijf dat ieniemienie 'huisjes' verhuurt (met niet meer ruimte dan een matras) waarmee je op allerlei niet voor de handliggende locaties kunt overnachten. Denk aan een zwembad, een museum, een oude vliegtuighangar en een verlaten kolenmijn.

Meer informatie: www.heimtextil.messefrankfurt.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

Add to Facebook Tweet This