Nieuws & blog

Plinten en Profielen Centrale groeit maar door

De Plinten en Profielen Centrale heeft voor de derde keer op rij de nominatie voor een FD Gazellen Award in de wacht gesleept, een ‘bewijs’ voor snelle groei.De FD Gazellen Awards worden jaarlijks toegekend aan de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Daartoe behoort de Plinten en Profielen Centrale (PPC) uit Wijk bij Duurstede. Omzetgroei in drie opeenvolgende jaren en financiële gezondheid zijn onder meer criteria om in aanmerking te komen voor deze onderscheiding. Voor PPC is dat al jaren zo en voor het derde jaar op rij werd de groothandel genomineerd voor een FD Gazellen Award.

Nieuwbouw
Een van de duidelijkste kenmerken van de groei is de fysieke uitbreiding. Begin deze maand werd de het laatste deel van een nieuwe verbouwing opgeleverd. Er kwam totaal 6.000 m2 bij. Daartoe behoort een nieuwe expeditiehal voor 12 laadbussen, 5 laaddocks plus een eigen wasstraat voor bussen en vrachtwagens. Op het dak zijn 662 zonnepanelen geïnstalleerd waardoor het bedrijf grotendeels zelfvoorzienend is in de stroomvoorziening.

Gestage groei
De Plinten en Profielen Centrale begon in 1999 als groothandel met de levering van plinten en profielen aan parketteurs. Dat groeide uit tot een totaalleverancier voor alles voor harde vloeren als parket, laminaat en pvc plus een groot assortiment complete vloeren. De laatste paar jaar is dat uitgebreid met raamdecoratie en vloerkleden. Ook is de klantenkring verbreed met woninginrichters.

<< Ga terug naar de vorige pagina

Add to Facebook Tweet This