Nieuws & blog

Inretail deelt vandaag complimenten uit aan leden

Brancheorganisatie Inretail bezoekt vandaag zo´n 200 leden om ze een compliment te geven. Het is onderdeel van nationale Dag van de Ondernemer, een initiatief van MKB-Nederland.

De regioadviseurs van INretail brengen vandaag een groot aantal flitsbezoeken aan leden en zetten ze op de foto, te zien op Twitter via #INretail. Ook delen ze chocolade uit en en overhandigen een voucher die verzilverd kan worden bij de bestelling van het boek ‘Hoera, ik heb een winkel!’ Dit boek, een initiatief van de brancheorganisatie, verschijnt begin december en ´biedt retailinspiratie, -inzichten en –ideeën´, aldus een vooraankondiging.

De vlag uit
De actie wordt gehouden omdat het vandaag de Dag van de Ondernemer is, een initiatief van koepelorganisatie MKB-Nederland. Hiermee zij een compliment brengen aan alle mkb-ondernmers in Nederland, totaal 1.031.475 bedrijven en goed vor 3.283.000 banen. Bij Inretail zijn 16.000 ondernemers aangesloten en de organisatie steekt voor hen vandaag de vlag uit. ´Retailers in het mkb buffelen iedere dag opnieuw en vinden telkens weer antwoorden op talloze uitdagingen. Het is goed om daar één dag per jaar uitgesproken aandacht voor te hebben.´

Europese aandacht
INretail directeur Jan Meerman laat vandaag in zijn column op de site weten trots te zijn op zijn leden die vaak meer doen dan alleen maar ondernemen. Hij schrijft: ´Wat niet wordt benoemd, maar wel een feit is: veel ondernemers zetten zich gigantisch in de voor de samenleving. Ze zijn actief bij organisaties, verenigingen en in de politiek. Lokaal of in de regio, gerelateerd aan het werk, of juist helemaal niet. Dat doen ze gewoon. Het is vanzelfsprekend. Daar wordt niet bij stilgestaan.´ Dat doet Meerman vandaag dus wel, samen met collega´s. 

Dit jaar is het de tweede keer dat de Dag van de Ondernemer wordt gehouden. Deze dag, de derde vrijdag van november, wordt in meerdere Europese landen gehouden om aandacht te geven aan het midden- en kleinbedrijf.

<< Ga terug naar de vorige pagina

Add to Facebook Tweet This