Nieuws & blog

Nederlanders zijn klunzige klussers

Nederlanders zijn klunzige klussers, zo blijkt uit onderzoek van Gamma. Een derde van klussende jongeren verwondt zich en slechts 1% weet precies hoe je het verven van een muur aanpakt.

Gamma deed onderzoek bij ruim 1000 klussers en ze bakken er niet veel, concludeert de bouwmarktketen. Hoewel 65% zegt klussen leuk te vinden, gaat het niet van een leien dakje. Gereedschap gaat kapot, er zijn extra ritjes richting bouwmarkt nodig vanwege te weinig of verkeerd materiaal of men verwondt zichzelf. En een muur goed verven blijkt moeilijker dan gedacht. Volgens Gamma weet maar 1% precies hoe je dat goed aanpakt, van voorbereiding tot afwerking.

Mobiele telefoon als klushulp
Toch ziet 47% van de mannen zichzelf als klusser, terwijl 25% van de vrouwen dat van zichzelf vindt. Vrouwen vinden zichzelf meer onzeker (27%) dan mannen (17%). Pakweg 60% van de ouderen heeft zichzelf het klussen aangeleerd en jongeren gebruiken bij voorkeur filmpjes van You Tube. De filmpjes gebruiken ze als voorbereiding of ze worden bekeken tijdens het klussen. Het beschadigen van de mobiele telefoon is dan ook een grote ergernis, zo blijkt.

Klusfilmpjes bekijken
De bouwmarktketen speelt in op de stijgende voorkeur voor klusfilmpjes en geeft online klusadvies en stappenplannen. Om te voorkomen dat mensen hun mobiele telefoon beschadigen krijgen klussers deze herfstvakantie een paar gratis 'klus & click' werkhandschoenen bij de Gamma.

<< Ga terug naar de vorige pagina

Add to Facebook Tweet This