Nieuws & blog

Mogelijk doorstart na faillissement Nijpels Meubelen

Deze week ging Nijpels Meubelen failliet, maar diverse partijen hebben interesse getoond in het bedrijf zodat een doorstart wellicht mogelijk is. Nijpels Meubelen is gespecialiseerd in meeneemmeubelen.Op 11 september werd Nijpels Meubelen failliet verklaard nadat directeur-eigenaar Cees Nijpels vergeefs gegadigden had weten te vinden voor een overname van de meubelfabriek uit Bergen op Zoom. Volgens  curator Bart van Logtestijn van Rassers Advocaten in Breda is er echter een goede kans op een doorstart van de in 1969 opgerichte onderneming is. 'Ik heb goede moed. Er hebben zich meerdere kandidaten gemeld die interesse hebben in een doorstart. Zij moeten uiterlijk dinsdag om 12 uur een bieding hebben gedaan', zo verklaart de curator tegenover het FD.

Productie wordt voortgezet
Om de kans op een doorstart te vergroten, wordt de productie zoveel mogelijk voortgezet. De 82 personeelsleden is wel ontslag aangezegd, maar werken gedurende hun opzegtermijn zoveel mogelijk door. Volgens Van Logtestijn hebben zich branchegenoten, strategische investeerders en private equitypartijen gemeld voor een mogelijke voortzetting van het bedrijf. Hij wil geen aantallen noemen, maar het zijn er zeker meer dan vijf. De geïnteresseerde partijen komen uit binnen- en buitenland, aldus het FD.


Stand van Nijpels Meubelen op meubelbeurs IMM in Keulen.

Klanten
Nijpels Meubelken werd in 1969 opgericht en maakt meeneemmeubelen voor onder meer Leen Bakker, Karwei, Gamma, Praxis, Formido, Wehkamp en bol.com. Het Verenigd Koninkrijk, Skandinavië en landen in Zuid-Europa waren belangrijke buitenlandse exportmarkten. Eigen merken waren True en Stock.

Terugval export
In 2016 en 2017 werd verlies geleden en ook voor dit jaar jaar zag het er niet florissant uit. Zware concurrentie uit Polen, het afhaken van één van de grootste afnemers in de Benelux af en de terugloop van de verkoop in Engeland zorgden voor zware tegenvallers. Mede hierdoor moest directeur Cees Nijpels zelf het faillissement aanvragen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

Add to Facebook Tweet This