Nieuws & blog

Meubelindustrie Oostenrijk draait goed

De Oostenrijkse meubelindustrie noteerde een productieplus van 4,4% over 2012. Bij de winkelinrichting ging het uitstekend, fabrikanten van woonmeubelen zaten in de min.

De totale omzet kwam uit op 1,94 miljard euro. Producenten van winkelinrichting scoorden een plus van liefst 23,5%, gevolgd door kantoormeubelen (+10,9%), zitmeubelen (+6,8%) en keukens (+6,7%). Fabrikanten van woonmeubelen zagen de productie krimpen met 6% en matrasproducenten zaten 8,4% in de min. De absolute negatieve uitschieter zat bij tuinmeubelen met -12,1%.

Terugval op Duitse markt
Hoewel over het geheel de productie steeg, daalde de export met 3,4%. Naar Duitsland werd bijna 10% minder uitgevoerd. Daarentegen steeg de export naar Italië met 19,2% en naar Polen met 35,3%. Georg Emprechtinger, voorman van de Oostenrijkse meubelindustrie, ziet voor 2013 de zaken zonnig tegemoet. Hij constateert dat de negatieve trend van vorig jaar in het eerste kwartaal van 2013 is afgezwakt en dat de vraag en het consumentenvertrouwen toeneemt. Wel moet er volgens hem wat gedaan worden aan de Duitse markt vanwege de sterke terugval in 2012.

<< Ga terug naar de vorige pagina

Add to Facebook Tweet This