Nieuws & blog

Meubelfabrikant Gispen wint ARC Award

Gispen heeft de ARC Meubel Award gewonnen voor het inrichtingsconcept HUBB. Met dit systeem kun je flexibel inspelen op het ruimtegebruik.

HUBB is een door architectenbureau Mecanoo ontworpen inrichtingsconcept voor het onderwijs en wordt door Gipsen op de markt gebracht. Het systeem bestaat uit een serie bouwstenen om een bestaande ruimte in verschillende zones in te richten. De indeling is eenvoudig aan te passen door de elementen op verschillende manieren te combineren. Zo kan het meubel zich aanpassen aan de omgeving en het gebruik.

Circulaire economie
Volgens de jury van de ARC Award is de HUBB een goed voorbeeld waarbij de samenwerking tussen ontwerper en fabrikant heeft geleid tot een industrieel uitvoerbaar meubel. Het meubel wordt gemaakt volgens de principes van de circulaire economie wat betekent dat het is aan te passen aan veranderende omstandigheden en waarbij delen opnieuw zijn te gebruiken. Hoewel ontworpen voor het onderwijs is het geheel ook goed toepasbaar voor kantoren, in de zorg en in culturele instellingen.

ARC Awards
De ARC17 Meubel Award is onderdeel van de ARC17 Awards, een ontwerpprijs die wordt toegekend in de categorieën architectuur, interieur, meubel, detail en innovatie.
De ARC17 Meubel Award is een initiatief van Rohde& Grahl (leverancier van kantoormeubilair), Oniro (leverancier van meubelstoffen voor de projectmarkt) en het vakblad de Architect.

<< Ga terug naar de vorige pagina

Add to Facebook Tweet This