Nieuws & blog

Eindelijk gelukt: het vliegende tapijt

Het heeft jaren geduurd, maar eindelijk is het zover: het vliegende tapijt bestaat. Producent is de Belgische tapijtfabrikant Balta die mensen zoekt om de productie bij te benen.

Balta toont het vliegende tapijt in een filmpje op LinkedIn en promoot dat via de site www.wildvantextiel.be die onder andere tot doel heeft om personeel aan te trekken.
Hoewel de Belgische textielsector het al jaren zwaar te verduren heeft vanwege overproductie en zware concurrentie biedt de sector nog steeds veel werkgelegenheid en Balta is daarvan een voorbeeld. Balta, beursgenoteerd sinds 2017, is de grootste producent van textiele vloerbekleding in Europa met wereldwijd negen productievestigingen en een omzet van 689 miljoen euro.

Positieve boodschap
In het filmpje zit een jongeman op een vliegend tapijt en vertelt dat Balta diverse banen in de aanbieding heeft. Het vliegende tapijt en de fez op het hoofd verwijzen naar oosterse sferen, ondersteund door bijpassende muziek. Maar Balta is gewoon een Belgisch bedrijf. De man brengt zijn boodschap positief als hij verwijst naar productiewerk: 'Achteraf kun je nog genieten van je dag dankzij ploegenwerk.'

Vacaturesite
De site www.wildvantextiel.be heeft tot doel om jongeren te interesseren voor textielopleidingen of om te gaan werken in de textielsector. Ook geeft de site informatie over technische en modieuze ontwikkelingen in de textielsector, met name vanuit Belgisch perspectief. De site bestaat al jaren en de vacaturebank is het meest bezochte deel van de site, aldus woordvoerster Katja de Vos.

Fata morgana
Wie bij Balta wil solliciteren moet snel zijn, zegt de flying young man. Uit het filmpje blijkt waarom: het wordt langzaam uit elkaar getrokken en vervliegt letterlijk. Het vliegende tapijt is blijkbaar toch iets wat meer in de hoofden van de mensen zit dan dat het in werkelijkheid bestaat. Het is een fata morgana.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

Add to Facebook Tweet This