Nieuws & blog

Dineren onder vliegende tapijten

Wie in oosterse sferen wil eten kan terecht in The Torch Doha, een luxueus hotel in Doha, de hoofdstad van Qatar. Het restaurant in het hotel heet Flying Carpet, aan het plafond zweven oosterse tapijten.


Gisteren stond op deze site een bericht over een (digitaal) vliegend tapijt met daarop een oosters aandoende jongeman die namens de Belgische tapijtfabrikant Balta in een filmpje op bijzondere wijze aangeeft dat het bedrijf een aantal vacatures heeft. Het filmpje bleef niet onopgemerkt en Yataz kreeg bericht over een restaurant in Qatar waar daadwerkelijk sprake zou zijn van vliegende tapijten. Het betreft restaurant Flying Carpet, gevestigd in het vijfsterren hotel The Torch Doha. Dat staat in Doha, de hoofdstad van Qatar. In het restaurant hangen een aantal oosterse tapijten aan het plafond.

Lekker eten
Het hotel is bepaald geen veredelde bedoeïenentent. Het telt 51 verdiepingen, heeft een zwembad op de 19e verdieping van waaruit je uitkijkt over de stad en is uiterst luxueus ingericht. De prijzen van de (goedkoopste) kamers zijn niet exorbitant, maar bij (nog) meer luxe loopt het aardig op.
Ook eten in restaurant Flying Carpet is niet goedkoop. Een ontbijt kost 100 Qatar Rial (QR), omgerekend 27,43 euro. Per dag van de week zijn er verschillende thema avonden met bijvoorbeeld Tex-Mex op woensdag en vis op donderdag. Vrijdagmiddag kun je aanschuiven voor een Barbecue Bazaar Lunch en 's avonds Arabian Nights voor dik 57 euro, inclusief softe en koude drankjes. Alcohol wordt niet geschonken. Maar wel vliegende tapijten boven je hoofd.

<< Ga terug naar de vorige pagina

Add to Facebook Tweet This