Nieuws & blog

Digitale printtechniek prominent aanwezig op MoOD

De ontwikkeling in het digitaal printen is ruimschoots aanwezig op MoOD. Op deze beurs voor stoffen, behang en raambekleding staan grote printers die tonen hoe snel, makkelijk en tegen geringe kosten ieder onderwerp op vrijwel iedere ondergrond geprint kan worden.

Morgen begint in Brussel MoOD, ooit begonnen als (meubel)stoffenbeurs met vooral Belgische weverijen, maar in de loop der jaren uitgegroeid tot een internationale beurs voor interieurstoffen, behang en raambekleding. De beurs wil zich profileren als platform waar innovaties worden getoond en een onderdeel daarvan is de ontwikkeling in het digitaal printen. Printen op stof was jarenlang synoniem voor snel & goedkoop, maar dat is voorbij. Het gaat nu om flexibiliteit en ongekende mogelijkheden.

Van ontwerp tot uitvoering
Doordat designers vrijwel uitsluitend ontwerpen via het beeldscherm (dus digitaal) en daarbij meteen rekening houden met de breedtes waarop stoffen worden geproduceerd plus de technische ontwikkelingen op printgebied, is alles in en stroomversnelling geraakt. Fabrikant HP is daar een voorbeeld van en staat op de beurs in Brussel met diverse machines waarop live geprint kan worden. De Duitse kunstenaar en ontwerper Markus Benesch is een extreme exponent van de digitalisering en ontwierp op deze manier vele bijzondere behangcollecties. Benesch zal op dinsdag 9 september aanwezig zijn op de beurs om een toelichting te geven op zijn werk.

Meer informatie: www.moodbrussels.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

Add to Facebook Tweet This