Nieuws & blog

Boedel failliete textielfabriek Van den Acker mogelijk geveild

De boedel van de failliete textielfabriek Johan van den Acker uit Gemert gaat waarschijnlijk in het openbaar geveild worden. De bezittingen zijn door de curator verkocht aan de International Auction Group (IAG) uit Barcelona.


De op 22 augustus failliet verklaarde textielfabriek Johan van den Acker uit Gemert is door curator mr. Geurt te Biesebeek verkocht aan de Catalaanse firma IAG (International Auction Group). Deze is in gesprek met belangstellenden voor een mogelijke doorstart van de textielfabrikant elders in Nederland of in Spanje. Als dit niet lukt worden de machines, voorraden en merknaam eind november via een openbare online-veiling verkocht. De panden vallen buiten het faillissement.

Opgericht in 1807
Van den Acker ging in augustus failliet. De weverij en veredelaar van gordijn- en meubelstoffen en inbetweens werd opgericht in 1807 en was daarmee een van de oudste bedrijven van Nederland. In 2017 werd de helft van de aandelen overgenomen door Richard Oussoren, eigenaar van Koninklijke Textielfabriek Raymakers en specialist in de productie van velours. De samenwerking tussen beide textielbedrijven moest leiden tot schaal- en synergievoordelen, maar blijkbaar is dat niet goed van de grond gekomen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

Add to Facebook Tweet This