Nieuws & blog

Bedden- en matrassenfabrikant Napco failliet

Bedden- en matrassenfabrikanten Napco en Norma zijn op 14 september door de rechtbank van Gelderland failliet verklaard. Mogelijk komt er een doorstart.

Het faillissement betreft Napco International BV, Napco Beds BV, Norma Beds BV en Norma Slaapsystemen BV. Het faillissement komt nadat twee weken geleden Norma en de Hilding Anders Bedding & Mattress Group een overeenkomst tekenden voor een joint venture. Zowel Hilding Anders als Norma stonden twee weken geleden nog op de beurs Hollandsch Slapen. Over de oorzaak van het faillissement heeft de curator nog geen mededelingen gedaan. Wel wordt gezocht naar kandidaten voor een mogelijke doorstart.

Tweede faillissement
Norma, een van de oudste matras- en beddenproducenten van Nederland, werd na een faillissement in augustus 2015 overgenomen door branchegenoot Napco Beds nadat ze in januari van dat jaar besloten om te gaan samenwerken. Boxsprings en matrassen van beide merken werden onder meer geproduceerd in een tweetal eigen fabrieken in Bosnië die momenteel stilliggen. Deze vallen buiten het faillissement.

<< Ga terug naar de vorige pagina

Add to Facebook Tweet This