Nieuws & blog

Aandacht voor jongeren én duurzaamheid tijdens Tendence

Op Tendence wordt er plaats ingeruimd voor jonge talenten die op de beurs de mogelijkheid krijgen zich met hun ontwerpen te profileren. Deels zijn deze ontwerpen geselecteerd vanwege hun relatie met het begrip duurzaamheid.

Al een paar jaar geeft de Frankfurter Messe ruimte aan jonge, veelbelovende ontwerpers om zich op de beurs (29 aug. t/m 1 sept.) te kunnen profileren aan het internationale bezoek. Ook voor standhouders kan een bezoek aan het beursonderdeel ‘Talents’ interessant zijn en het zal niet de eerste zijn dat een veelbelovende jongere via de beurs doorbreekt naar een groter publiek. Een deel van de ontwerpen onderscheidt zich doordat het gemaakt is van natuurlijke materialen, op een milieuvriendelijke manier is geproduceerd of doordat er restmateriaal is gebruikt om iets nieuws te produceren, een vorm van upcycling. Een aantal van deze ontwerpen is te zien op Ecostyle, een soort minibeurs-in-een-beurs die tegelijkertijd met Tendence onder een dak wordt gehouden, specifiek in hal 9.2.

Gerecyclede koffieprut
Een voorbeeld van upcycling zijn de koffiekopjes van Julian Lechner die gemaakt zijn van koffieresidu en plantaardige vezels. Deze worden gemengd met hars en het resultaat zijn donkere kopjes, geschikt om koffie uit te drinken.
Een andere vorm van upcycling zijn de lampen van Patrick Iu en Mattias Chrisander. Zij gebruiken houtzaagsel dat in combinatie met lijm zorgt voor aparte lampenkappen. Vanwege de variatie in het basismateriaal (iedere houtsoort heeft zijn eigen soort afval) zijn de producten divers van aard.

Bamboevezels
Ook de designers Laura Augustin en Paula Weise gebruiken natuurlijke materialen. Voor hun etagères, schalen en borden zijn vezels van bamboe de grondstof. De Nederlandse Ineke van der Werff gebruikt glasresten die zijn overgebleven bij het recyclen van glas en maakt daarvan nieuwe glasproducten die er uit zien als porselein.
Andere producten die te zien zijn op Ecostyle zijn bedoeld om energie of elektriciteit te besparen of om zuiniger om te gaan met water. De designers en hun producten zijn te zien in hal 9.2.

Meer informatie: www.tendence.messefrankfurt.com/ecostyle
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

Add to Facebook Tweet This